Inscriptiegids voor de Universiteit van La Sorbonne Parijs in Kunstgeschiedenis en Archeologie

Inscriptiegids voor de Universiteit van La Sorbonne Parijs in Kunstgeschiedenis en Archeologie

Inscriptiegids voor de Universiteit van La Sorbonne Parijs in Kunstgeschiedenis en Archeologie

  1. Informeer jezelf over de opleiding: Voordat je met het inschrijvingsproces begint, is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van de opleiding die La Sorbonne aanbiedt op het gebied van Kunstgeschiedenis en Archeologie. Bezoek de officiële website van de universiteit voor een overzicht van het programma, de docenten en de carrièremogelijkheden.

  2. Controleer de voorwaarden: Sommige opleidingen hebben specifieke voorwaarden, zoals een taalniveau of specifieke kennis. Zorg ervoor dat je aan deze eisen voldoet voordat je je aanmeldt.

  3. Aanmeldingsprocedure:

Parcoursup: Voor studenten die hun diploma behalen of studenten die van richting veranderen, is de inschrijving voor het eerste jaar meestal via het Parcoursup-platform. Je moet een account aanmaken, je dossier invullen en de specifieke instructies volgen om je aan te melden voor La Sorbonne. Directe aanmelding: Voor buitenlandse studenten of degenen die zich willen inschrijven voor het tweede of derde jaar, of voor een Master, kan de procedure verschillen. Je moet misschien direct via de website van de universiteit of een specifiek platform solliciteren.

  1. Verzamel je documenten: Meestal heb je nodig:

Een CV. Een motivatiebrief. Je cijferlijsten. Aanbevelingen of certificaten (indien van toepassing).

  1. Betaal het inschrijfgeld: Eens geaccepteerd, moet je het inschrijfgeld betalen om je inschrijving aan de universiteit te voltooien. Het bedrag varieert afhankelijk van het studieniveau en je situatie (beursstudent, niet-beursstudent, buitenlandse student, etc.).

  2. Meld je aan voor studentendiensten: Maak gebruik van de beschikbare bronnen: bibliotheken, studentenverenigingen, huisvesting, etc. Sommige diensten vereisen voorafgaande inschrijving, dus informeer op voorhand.

  3. Neem deel aan de introductiedag: De meeste universiteiten organiseren een introductiedag voor nieuwe studenten. Dit is de perfecte gelegenheid om vertrouwd te raken met de campus, je docenten te ontmoeten en kennis te maken met je medestudenten.

Vergeet niet dat inschrijvingsprocedures kunnen veranderen. Het is daarom essentieel om regelmatig de officiële website van La Sorbonne te raadplegen of direct contact op te nemen met de toelatingsdienst voor actuele informatie.

Veel succes met je studies in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan La Sorbonne!

https://lettres.sorbonne-universite.fr/formation/inscription/inscriptions-administratives

Retour au blog

Laisser un commentaire