Biografie van de auteur JEAN LUC ANGRAND

Biografie van de auteur JEAN LUC ANGRAND

JAAR 2006

Jean Luc Angrand is een auteur gespecialiseerd in kunstgeschiedenis en koloniale geschiedenis. Jean-Luc Angrand ontving op 21 november 2006 de Robert Cornevin-prijs, toegekend door de Academie voor Overzeese Wetenschappen, voor zijn boek «Céleste ou le temps des signares», dat drie maanden eerder werd gepubliceerd.

 

Vervolgens schreef hij een boek over het ontcijferen van verborgen symbolen in «Les quatre mythologies» van schilder Sandro Botticelli in 2011. Beide genoemde boeken zijn voornamelijk bedoeld voor academici.

 

JAAR 2023

In 2023 publiceert hij vijf boeken gericht op het grote publiek, op het gebied van de Italiaanse Renaissance-schilderkunst, voor degenen die graag de verborgen codes in deze schilderkunst willen begrijpen.

 

De eerste twee boeken, getiteld «Décodage suite» (in twee delen), ontcijferen de esoterische symbolen verborgen door de schilders Botticelli, Dürer, Giorgione, Michelangelo, Piero della Francesca, Titiaan, Velázquez en Rembrandt.

 

Het derde boek, getiteld «Ultime blasphème», ontcijfert uitsluitend het genie Leonardo da Vinci; de bekendste werken worden verklaard aan de hand van verborgen alchemistische codes en de ketterijen die ze bevatten.

 

Ook in 2023 wordt er een boek gepubliceerd over de evolutie van de schilderkunst van de Franse Revolutie tot de 20e eeuw, die heeft geleid tot twee stromingen: de burgerlijke schilderkunst en de populistische schilderkunst (communistisch).

 

In het boek «La révolution bourgeoise dans l’art» komen we kunstenaars tegen zoals David, Goya, Delacroix, Géricault, Courbet, Millet, Van Gogh, Redon, Monet, Picasso, César Baldacinin en enkele anderen. Ook ontmoeten we belangrijke historische figuren zoals Victor Hugo, Les Goncourt, Charles de Gaulle en vele anderen via hun citaten. Een mix van citaten van belangrijke politieke en filosofische figuren, gekoppeld aan werken van beroemde schilders, vormt een boeiende mix.

 

In 2023 wordt ook het boek «L’art raconté crument» gepubliceerd, dat zonder concessies de lustige, komische en soms verontrustende kant beschrijft van grote schilders van de 19e eeuw tot de 20e eeuw. Schilders zoals Auguste Renoir, James Tissot, Degas, Manet, Picasso, Bacon en enkele anderen worden psychologisch geanalyseerd voor het beste en het slechtste.

jla@productionsjeanlucangrand.com - instagram : jeanlucangrand

Retour au blog

Laisser un commentaire